Sisteme de ventilație

Uși

Uși culisante cu ridicare

Sisteme de ventilație de la GEALAN

Aerul curat din casa ta nu este doar un factor vital, dar este cheia unei vieți sănătoase. Datorită clădirilor din ce în ce mai dense și a obiceiurilor de utilizare diferite, ventilația clasică a ferestrelor nu este întotdeauna suficientă. Soluția este sistemele de ventilație GEALAN. Acestea aduc aer curat în casă zi și noapte – fără a fi nevoie să deschidă o fereastră.

Toți analiștii marilor piețe prevăd o creștere dinamică continuă a construcțiilor rezidențiale în Europa în anii următori, tendința persistentă spre urbanizare fiind un factor determinant. Dar ce înseamnă acest lucru pentru locuitori? Calitatea izolație energetice a clădirilor și a ferestrelor – inclusiv cele utilizate în renovări – este în continuă creștere, în timp ce spațiul de locuit devine din ce în ce mai scump și mai mic. Această combinație poate avea ca rezultat realizarea unor încăperi neventilate.

Prin respirație, absorbim oxigenul din aer, care intră în sânge, și eliberăm dioxid de carbon (CO2). În cazul în care aerul normal are o concentrație de CO2 de circa 0,04%, aerul utilizat conține un nivel mai ridicat de CO2. Odată ce concentrația atinge 1%, acesta are un efect narcotic asupra sistemului nervos central al omului – și chiar o ușoară creștere a CO2 din aer duce la acidifierea sângelui. Dacă se întâmplă acest lucru, tensiunea arterială scade și sângele devine mai puțin eficace la legarea oxigenului, chiar dacă există în general suficient oxigen disponibil în încăperile neventilate.
Deschiderea ferestrelor este esențială pentru a contracara acest efect. Cea mai bună metodă de ventilare este o ventilare intensivă, pe termen scurt, la fiecare două ore, deoarece o fereastră permanent deschisă determină o scădere prea mare a umidității aerului – mai ales în timpul iernii. Dar multe birouri și spații publice nu mai au ferestre care să poată fi deschise. Acest lucru face ca sistemele de ventilație inteligente să fie esențiale, iar angajatorii trebuie să se asigure că sistemul de ventilație sau aer condiționat este instalat corect. GEALAN rezolvă această problemă – atât în ​​mod activ, cât și pasiv.

  1. Pentru o viață sănătoasă: obiectivul este acela de a îmbogăți aerul din interior cu oxigen, pentru a preveni concentrația scăzută și durerile de cap – folosind sisteme active sau pasive, chiar și fără a deschide ferestrele.
  2. Umiditate echilibrată: ar trebui să fie posibilă realizarea unei ventilări cu ferestre care să prevină poluarea mediului înconjurător, mucegaiul și infestarea cu insecte în condiții normale de utilizare rezidențială.
  3. Economii de energie: sistemele de ventilație active și pasive asigură faptul că energia valoroasă nu este irosită, indiferent de temperatura exterioară.
GEALAN-CAIRE® – O AERISIRE EFICIENTĂ!
Noua familie de sisteme GEALAN-CAIRE® (Controlled AIr REgulation) aduce o nouă generație de soluții de ventilație care vă permite să gestionați în mod independent ventilarea controlată. Sistemul face posibilă eliminarea riscului unei alimentări neadecvate cu aer în spațiile de locuit personale – pentru clienții dumneavoastră implicați în construcții de locuințe, proiecte de construcții de mari dimensiuni și renovări – fără a fi necesară deschiderea și închiderea în mod constant a ferestrelor.GEALAN-CAIRE® smart
Acest sistem activ, cu recuperare de căldură pentru ventilarea descentralizată a clădirilor noi și a clădirilor existente, a fost conceput pentru a se potrivi armonios cu aspectul vizual al ferestrelor dumneavoastră și include senzori integrați pentru temperatură și umiditate, asigurând un climat optim în încăpere. Acesta este, de asemenea, ușor de utilizat prin conexiune WiFi.

GEALAN-CAIRE® flex
Acest sistem pasiv este aproape invizibil, se potrivește perfect în împrejurimile acestuia și asigură un schimb echilibrat de aer. Tehnologia compactă și precisă asigură un număr mare de ventilatoare pentru ferestre, care pot fi integrate discret într-o singură fereastră, dacă este necesar.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent 60
O singură unitate a acestui sistem de ventilație activ permite un flux de aer de până la 60 de metri cubi pe oră și recuperarea căldurii de până la 95%, ceea ce îl face perfect pentru apartamentele din centrul orașului.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent 120
O singura unitate a acestui sistem de ventilație activ creează un flux de aer de până la 120 de metri cubi pe oră și o recuperare a căldurii de până la 90%, ceea ce îl face ideal pentru apartamente de mansardă mari și spații publice.